A legtöbb vermuttól eltérően nem tartalmaz színezéket, a házasítás alapját képező Dolcetto bor adja élénk színét. Frissességét és magas savtartalmát a Cortese szőlőnek köszönheti. Önmagában, jéggel, egy szelet naranccsal fogyasztandó. Legszebb arcát 10-12 C° közé hűtve mutatja. Az 9diDANTE Inferno új lendületet ad Americano, Manhattan vagy Negroni koktéloknak.
Megjelenés: intenzív, élénk rubin színű
Illat: Dolcetto borokra jellemző tanninos és cseresznyés jegyek, melyet narancshéj, vanília és erdei gyümölcsök aromái követnek
Íz: Virágos nyitással kezdődik, kardamommal és bazsalikommal, majd egy frissítő és enyhén fűszeres ízbomba következik
Lecsengés: Határozott utóízzel zárul, ami kitartóan követeli a következő kortyot
Koktélok
Negroni Sbagliato
Könnyed koktél a maga nemében, a siker garantált!
Összetevők:
- 40ml 9diDante Inferno
- 20ml Campari
- 30ml Prosecco
Elkészítés:
A vermutot és a camparit egy töltsük egy jéggel teli kisebb boros pohárba és keverjük meg egy kicsit. Ezután jöhet a prosecco feltöltés és a narancshéj díszítésnek és már tudjuk is kínálni vele a vendégeinket.
Grapefruit Americano
A második finomság egy vermut alapú könnyed, Low ABV koktél.
Összetevők
- 40ml 9diDante Inferno
- 40ml Grapefruitlé
- 20ml Szódavíz
Elkészítés:
Az összetevőket egy kisebb talpas pohárba töltjük jégre, majd finoman megkeverjük, hogy ne bántsuk a buborékokat. Díszítésnek grapefruithéjból olajat permetezünk az illat aromák miatt, majd rá is helyezzük az italra.