Az Amaro Ramazzotti egy ikonikus olasz keserűlikőr, amelyet már 1815 óta készítenek Milánóban egy titkos, 33 különböző gyógynövényt és fűszert tartalmazó recept alapján. A felhasznált alapanyagok között megtalálható a kínafa, rebarbara, oregano, szicíliai édes és curacao-szigeti keserű narancs, valamint a fahéj is, amelyek különleges ízélményt biztosítanak.
Illatában a gazdag gyógynövényes aromák dominálnak, amit bogyós gyümölcsök frissessége és citrusos jegyek egészítenek ki. Mélyebb rétegeiben medvecukor és csokoládé tónusai fedezhetők fel. Ízében tökéletes egyensúly figyelhető meg az édes és keserű elemek között: gyümölcsös, citrusos kezdést követően presszókávé és keserű csokoládé karaktere bontakozik ki, majd medvecukros, mogyorós és fűszeres árnyalatokkal zárul.
Illat: Gyógynövényes jegyek, bogyós gyümölcsök, citrusok, medvecukor, csokoládé.
Íz: Gyümölcsös, citrusos kezdet, presszókávé, keserű csokoládé, medvecukor, mogyoró, fűszerek.
Lecsengés: Hosszan tartó, gyümölcsös és gyógynövényes jegyekkel gazdagított.