Johann Gottlieb Benjamin Siegert doktor 1820-ban érkezett Németországból Venezuelába, ahol orvosként segítette Simon Bolívar függetlenségi harcait. Néhány év alatt olyan aromás gyomorkeserűt fejlesztett ki az ottani növényekből, amely javította a katonák étvágyát és emésztését. Az Angostura nevet a venezuelai városról kapta, ahol Siegert doktor élt. Idővel ezt a keserűt egyre gyakrabban kezdték használni ételek ízesítésére. Siegert munkásságának köszönhetően létrejött cég a századfordulón Trinidad szigetére költözött, ahol egyre nagyobb hangsúlyt kapott a rumkészítés. Az Angostura keserű világszerte ismertté vált, és a cég hivatalos szállítója lett a spanyol és a brit királyi családnak is. Az Angostura Bitters neve ellenére nem rendelkezik erős keserű ízzel, így ételek és italok aromáit nem elnyomja, hanem kiemeli, egyedi ízvilággal gazdagítva azokat. Kiválóan használható koktélokhoz, gyümölcslevekhez, salátákhoz, kávékhoz, fagylaltokhoz, valamint levesek, szószok, húsok fűszerezéséhez és pácolásához.