Csupán a Limoux vidékén őshonos Mauzac fajtából készült pezsgő. A szőlőtőkék átlag életkora 20-40 év közötti, hozamukat pedig alacsonyan tartják (kevesebb, mint 50 hl/ha). Kézi szüret és válogatás után 300 kg-os ládákban szállítják a szőlőt a feldolgozóba, ahol azonnal pneumatikus préselés következik. Az érlelés hőmérséklet-szabályozott rozsdamentes acéltartályokban történik és egészen addig tart, míg az alapbor el nem éri az 5%-os alkoholtartalmat. A második fermentáció már a palackban zajlik és kizárólag a maradékcukor indítja be. A folyamat hőmérséklet-szabályozott(14°C) pincében megy végbe, időtartama 14 hét és a végén a pezsgő alkoholtartalma 6-7% közé emelkedik.
A Blanquette Méthode Ancestrale kifejezés olyan pezsgőt takar, mely a készítési eljárásának köszönhetően édesebb ízvilágú és kizárólag Mauzac-ból készül, tirázs likőr hozzáadása nélkül. Az első erjedés során nem hagyják teljesen szárazra erjedni a bort, hanem még jelentős szőlőcukor tartalom mellett és 5% alkoholtartalom mellett palackozzák. A második fermentáció lezajlása után egy enyhébb pezsgéssel és alacsonyabb alkoholtartalommal rendelkező pezsgőt kapott, kizárólag természetes cukortartalommal.