A Babits Pincészet által készített Tokaji Késői Szüretelésű Furmint a Tokaji borvidék egyik legjellegzetesebb borfajtája. Ez az édes fehérbor a furmint szőlő késői szüreteléséből származik, amelynek köszönhetően a bor kimagasló gyümölcsösséget és harmonikus sav-cukor egyensúlyt mutat. Illatában és ízében kellemes gyümölcsös jegyek dominálnak, maradék cukortartalma körülbelül 70-80 g/l, ami egy 3 puttonyos aszú paramétereinek felel meg, azonban ez a bor nem botritiszes. Ideális választás édes ételek, desszertek mellé, vagy akár önmagában is élvezhető. Ajánlott fogyasztási hőmérséklete 10-12°C.
- Illat: Kellemes, gyümölcsös aromák.
- Íz: Gazdag gyümölcsösség, harmonikus savakkal.
- Lecsengés: Hosszan tartó, édes befejezés.
A Babits Pincészet elkötelezett a hagyományos tokaji borkészítési módszerek mellett, boraik a Tokaj-hegyalja egyedülálló terroirját tükrözik, magas minőségben.