A Babits Pincészet Tokaji Szamorodni Száraz bora a Tokaji borvidék hagyományos borkülönlegessége, melyet furmint és hárslevelű szőlőfajtákból készítenek. A szőlőfürtök a nemes rothadás (Botrytis cinerea) hatására aszúsodnak, majd válogatás nélkül, egészben kerülnek feldolgozásra, így az ép és aszúsodott szemek együtt adják a bor alapját. A bort tölgyfahordóban érlelik, amely gazdagítja ízvilágát és komplexitását. Illatában és ízében a keserű mandula és a botritisz jellegzetes aromái dominálnak, harmonikus savakkal kiegészítve. Ez a száraz szamorodni a száraz borok kedvelőinek igazi különlegesség, amely aperitifként, étkezés előtti fogyasztásra is kiválóan alkalmas. Ajánlott fogyasztási hőmérséklete 12°C, hogy teljes mértékben kibontakozhassanak a bor aromái és ízei.
- Illat: Keserű mandula és botritiszes jegyek.
- Íz: Gazdag, harmonikus, tölgyfahordós érlelésből származó komplexitás.
- Lecsengés: Hosszú, száraz, kiegyensúlyozott befejezés.
A Babits Pincészet elkötelezett a hagyományos tokaji borkészítési módszerek mellett, boraik a Tokaj-hegyalja egyedülálló terroirját tükrözik, magas minőségben.