A Baileys egy igazi legenda, a márkanév mára már a krémlikőr szinonímájává vált az egész világon. Alapját az ír whiskey és az ír tejszín adja. Története az 1970-es években kezdődött Dublinban: a Baileys-t megalkotó cégnek volt egy whiskey-lepárlója, valamint részesedése egy tehenészetben, innen jött az ötlet, hogy összeházasítsák az alkoholos italt és a gazdag ízű tejszínt – valamint a kakaót, a kávét meg vaníliát. Nem ment olyan egyszerűen a dolog, hiszen zsíros (a háztartásokban használtnál kétszer magasabb zsírtartalmú!) tejtermék állandóan kicsapódott, de végül a szakemberek megoldották a problémát.
A híres krémlikőrhöz használt whiskey-t három éven át pihentetik amerikai bourbon tölgyfahordókban, mielőtt a keverékbe kerülne.
A Baileys tisztán, jéggel, valamint koktélokhoz is nagyszerű. Mindemellett manapság már bőven túlnőtt azon, hogy csupán csak egy finom alkoholos ital legyen, hiszen számtalan édességben is főszerepet kap. A pohárdesszertektől kezdve a sajttortán át a különféle fagylaltokig és tortakrémekig – a Baileys felhasználásának a nyalánkságok terén tényleg csak a fantáziánk szabhat határt!
Megjelenés: opálos, bézs
Illat: tejes kávé, tejcsokoládé, szerecsendió
Íz: igazán krémes és kiegyensúlyozott; kakaó, étcsokoládé, tejeskávé, diófélék
Lecsengés: a szerencsendió és a fekete bors fűszeressége keveredik a krémes mokkával