A Becherovka története 1807-ben kezdődött Karlovy Varyban, ahol Josef Vitus Becher megalkotta ezt a különleges gyógynövénylikőrt. Az ital receptje 21 féle gondosan válogatott gyógynövényt és fűszert tartalmaz, amelyeket alkoholban áztatnak, majd természetes cukorral és vízzel kevernek össze. A keverék ezt követően 2-3 hónapig tölgyfahordókban érlelődik, hogy elérje egyedi ízét és aranyló színét.
Illatában a szegfűszeg, fahéj és narancs fűszeres aromái érezhetők, amelyek különleges, meleg karaktert kölcsönöznek az italnak. Ízében a kesernyés édesség dominál, amelyet a fűszerek harmóniája egészít ki, míg a lecsengése hosszan tartó, kellemes narancsos édességgel és fűszeres jegyekkel zárul.
Illat: Szegfűszeg, fahéj, narancs, fűszeres aromák.
Íz: Kesernyés édesség, fűszerek harmonikus egyensúlya.
Lecsengés: Hosszú, narancsos édességgel és fűszeres utóízzel.
Származási ország: Csehország.
A Becherovka sokoldalú ital, amely tisztán, jól lehűtve aperitifként vagy digestifként, valamint koktélok alapanyagaként is kiváló. Az egyik legismertebb koktél vele a "Beton", amely tonik hozzáadásával frissítő és különleges italt eredményez.