Bourbon
Sokak első ismerkedése a bourbon whiskey-vel a Four Roses, Makers Mark és a Knob Creek volt, viszont a Mr. Alkoholon a veterán bourbon kedvelők is találhatnak újdonságokat.
A bourbon whiskey neve összecseng észak Amerikával, ahol szigorú szabályok mentén készítik a párlatokat. Összefoglalva, a bourbon-nek legalább 51% kukoricát kell tartalmaznia, a maradék bármilyen árpa, rozs, maláta lehet. A bourbont szűz tölgyfa hordókban kell érlelni, majd 40% ABV-n palackozni.
A bourbon név az 1820-as évekig vezethető vissza, de csak az 1870-es években nevezték így Kentucky-ben. Bár a bourbont egész Amerikában készítik, de Kentucky a legkedveltebb állam a kedvező termesztési viszonyok miatt. A bourbont leginkább magában vagy jéggel fogyasztva ajánlott, de számos koktélban, mint például az Old Fashioned és a Boulevarduer, is tökéletes.