A Chateau Dereszla egy patinás borászat a Tokaji borvidéken, amely több évszázados múltra tekint vissza. Pincészete Tokaj egyik legrégebbi és legnevesebb borászatainak egyike, amely a 15. század óta készít kiemelkedő minőségű borokat. Az 1990-es évek végén jelentős fejlesztéseken esett át, amikor a D'Aulan család – amely a Champagne régióban is elismert borászatot működtet – átvette az irányítást. A borászat modern technológiát ötvöz a hagyományos tokaji borkészítési módszerekkel, így boraik, különösen az aszúk és eszenciák, világszerte elismertek. A Chateau Dereszla célja, hogy a Tokaji borvidék egyedi terroirját és tradícióit méltó módon képviselje prémium borai által.
Chateau Dereszla Tokaji Aszúeszencia
Gazdag, édes ízvilágát őszibarack, méz és ásványos jegyek jellemzik, rendkívüli komplexitással és hosszan tartó utóízzel. Alkoholtartalma 9,5%, maradék cukortartalma 198,1 g/l, savtartalma pedig 10 g/l. Ajánlott fogyasztási hőmérséklete 10-12°C; kiválóan párosítható liba- vagy kacsamájjal, desszertekkel, szőlővel, valamint nemespenésszel érlelt sajtokkal, mint a gorgonzola vagy roquefort.
Illat: Őszibarack, méz, ásványos jegyek.
Íz: Gazdag édesség, őszibarack, méz, ásványosság.
Lecsengés: Hosszan tartó, komplex utóíz.