A Drappier családi pincészetnél a reklám nem áll a középpontban. A Drappier család elsősorban a minőségre helyezi a hangsúlyt, nem pedig drága hirdetésekre. Michel Drappier, aki ma irányítja a pincészetet, amelyet ükapja alapított 1808-ban, kiemelten figyel a pezsgők jó tolerálhatóságára. Különösen fontos számára a kén használatának jelentős csökkentése.
A Drappier Carte d'Or Brut pezsgőben a nemes Pinot Noir szőlőfajta teljes aromavilága megjelenik, hiszen ez 80%-ban alkotja a cuvée-t. Ezt a fehér levet adó vörös szőlőt azért kedvelik, mert szerkezetet biztosít a bornak, valamint jellegzetes, finom piros bogyós gyümölcsös ízeket kölcsönöz.
Csak az első préselésből származó cuvée-ket használják fel.
Az alacsony nyomású mechanikai préselés, a gravitációs vinifikáció, valamint az alacsony hőmérsékleten végzett fermentáció két héten át csupán az előkészítés első lépései.
A természetes tisztítás és a teljes malolaktikus fermentáció következik; a palackozás után a bor 2-3 éven át érlelődik a palackban.