Csodás halványsárga árnyalat, valamint finom, apró és tartós buborékok jellemzik az Eudald Massana pincészet Armilar Cava Brut Nature Reserváját. Illatában rendkívül nemes, nagyon hangsúlyos érlelési aromákkal, mint a frissen sült kenyér és a péksütemények. A szájban nagyon szépen integrált szénsavtartalmat mutat, kitartó, mézes ízekkel, hangsúlyos volumennel.
Tenger gyümölcsei, halételek, fehér húsok, könnyű zöldséges fogások mellé is nagyszerű választás! Ajánlott hőmérséklet: 5-8º
Mi is az a Cava?
Spanyol pezsgő, amely jellemzően a katalóniai Penedés borrégióban, tradicionális eljárással készül. Alapját három spanyol borfajta, a Macabeu, a Xarel-lo és Parellada adja, de további hat szőlőfajtát is szoktak hozzá alkalmazni – az Armilar Cava Brut Nature Reserva esetében például a Chardonnay-t. A Cava jellemzően a briós, a citrom, a sárga alma és a birs jegyeit hordozza magában.
Megjelenés
aranyló halványsárga árnyalat, finom és tartós buborékok
Illat
frissen sült kenyér, citrusfélék
Íz
a gyümölcsök és a citrusfélék kiváló egyensúlya, markáns savakkal és finom, áramló buborékokkal kombinálva