Mit jelent és hol is készül Japánon belül?
A márkanév nagyon sok esetben igazán sokat számít és nincs ez másképpen az Etsu esetében sem. Magyarországon így nem sokat mond (csak azt tudjuk, hogy egy ginről van szó), ugyanakkor, ha lefordítjuk akkor azonnal egy nagyon beszédes szót kapunk, az „Élvezetet”. Ebben az olvasatban azonnal tudjuk, hogy egy nagyon jól átgondolt márkáról van szó, hiszen ez a szó mindenkiben pozitív gondolatokat és érzéseket ébreszt még azelőtt, hogy kibontásra került volna a gin.
Az Etsu volt egyébként a Japán ginek egyik úttörője. A kezdetek kezdetétől a Asahikawa lepárlóban készült, Hokkaido szigetén. Ez ugye Japán északabbra fekvő szigete, így a klímája eltér egy kicsit a déli szigettől. Itt található egyébként a Fuji hegy is, valamint több vulkán, forró vizű forrás és síparadicsom is, vagyis egy rendkívül összetett és komplex klímával és ökoszisztémával rendelkező szigetről beszélünk.
Az ital alapját egyébként melaszból készülő semleges szesz adja. Érdekes, hogy a melaszt a rum készítés alapanyagaként ismerjük, mégis van olyan lepárlási módja, melynek köszönhetően a ginnek nem lesz semmilyen rumos beütőse.
Egy hagyományos ázsiai recept alapján készül, vagyis ehhez szükség van fűszerekre, gyógynövényekre, citrusokra melyek közül több csak Ázsiában található. Gyümölcsök, többek között a Yuzu és sok egyéb összetevőt is legalább 24órán át macerálják a főzetben, a tökéletesen selymes és különleges ízvilág miatt. A desztillálás maximum 2500L-es adagokban történik és ahhoz, hogy 43%-ra hígítsák vissza, Taisetsu hegyen található forrásból származó vizet használnak.
A teljesség igénye nélkül a következő összetevők találhatóak meg benne: borókabogyó, keserű narancs, japán citrom, koriandermag, angyalgyökér, édesgyökér, sansho bors és japán teafalevél.