A Fernet Branca története 1845-ben kezdődött Milánóban, amikor Bernardino Branca megalapította italgyártó cégét. Azóta a Fernet Branca a világ egyik legismertebb keserűlikőrjévé vált, amelyet több mint 40 különböző gyógynövény és fűszer felhasználásával készítenek, mint például gyömbér, kamilla, borókabogyó és mirha. Az összetevőket alkoholba keverik, majd több mint egy évig tölgyfahordóban érlelik, hogy elérjék a tökéletes ízharmóniát. Az eredmény egy intenzív, kesernyés, mégis kiegyensúlyozott ízprofilú ital, amelyet gyakran fogyasztanak digestifként étkezések után, vagy koktélok alapanyagaként. A Fernet Branca emésztést segítő és gyógyító hatásairól is ismert, így nemcsak ízélményt, hanem jótékony hatást is nyújt fogyasztóinak.
Illat: Gazdag gyógynövényes aroma, markáns fűszerességgel.
Íz: Kesernyés zamatok és enyhe édesség harmonikus keveréke, komplex gyógynövényes jegyekkel.
Lecsengés: Élénk, közepesen hosszú és száraz, folyamatos fűszerességgel.