A Finca Fella rozéjához a spanyolországi Albacete tartomány lankáin szüretelik a szőlőt (Tempranillo 100%): a völgyre néző szőlőültetvények tökéletes a kiváló minőségű, aromákban rendkívül gazdag szőlő termesztéséhez, amelyből aztán ez a finom rozé születik. A szőlőt éjszaka szüretelik, hogy megőrizzék az aromát és elkerüljék az oxidációt. A héj nélküli erjesztés alacsony hőmérsékleten, 16 fokon történik az ideális szín és a lehető legtökéletesebb íz elérése érdekében.
Mi jellemzi a Casa Rey Rosadót? Élénk és tiszta lazacszínben pompázik, illata igazán gyümölcsös a málnával és a cseresznyével a főszerepben. Ízvilágában a szintén a piros bogyós gyümölcsök kapják a főszerepet, de trópusi aromákat is sokan felfedezni vélnek benne. A Közepes testű, kiegyensúlyozott, kerek ízprofilú borban a hangsúlyos gyümölcsösséget finom joghurtos jegyek és némi narancsvirág egészíti ki.
Nagyszerűen illik halakhoz, könnyű első fogásokhoz és fehér húsokhoz egyaránt. Fogyasztása 14-16 fokon ajánlott.
Megjelenés
lazacszín
Illat
málna, cseresznye
Íz
kiegyensúlyozott, harmonikus, mégis intenzív ízvilág; a piros bogyós gyümölcsök és a trópusi gyümölcsök dominálnak
Lecsengés
hosszú