A spanyolországi Albacete tartomány lankáin szüretelik azt a szőlőt, amelyből a Finca Fella fehér bora születik (Verdejo 70% - Sauvignon Blanc 30%). A szőlőt éjszaka szüretelik, hogy a lehető leghidegebben érkezzen a borászatba, elkerülve a meleg és magas hőmérsékletet, így megvédik a mustot az oxidációtól. A lágy préselést követően rozsdamentes acéltartályban, 15 fokon erjesztik 25 napig, hogy az aromák kiteljesedhessenek.
A végeredmény egy tiszta, világos, csodás halványsárga árnyalatú bor, zöldes reflexekkel. Közepes intenzitású ízvilágában a trópusi gyümölcsös hódítanak, elsősorban az ananász és a mangó, amit a zöld alma friss aromája egészít ki. Lecsengése kellemesen, visszafogottan ánizsos.
Ideális halak, tenger gyümölcsei mellé, előételekhez, valamint aperitifként egyaránt. Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 10-12 fok.
Megjelenés
halványsárga, zöldes árnyalatokkal
Illat
kellemesen gyümölcsös, könnyed, friss
Íz
közepesen intenzív, igazán gyümölcsös ízében elsősorban az ananász, a mangó és a zöld alma jegyei hangsúlyosak
Lecsengés
finoman ánizsos