Az illata azonnal elvarázsol: virágok, citrusok, zöldalma, a barack aromái hódítanak, és ezek a jegyek jellemzik az ízprofilt is, amit a könnyű test, a ropogós savak és az alacsony alkoholtartalom tesz teljessé. Lecsengésében a zöldfűszerek és a lime érződik; igazi frissítő, nyári bor, amit 9-10°C-ra hűtve érdemes fogyasztani.
Ajánljuk fűszeres fogások előtt, szárnyasokhoz, gyümölcsös desszertekhez egyaránt.
Irsai Olivér a Kunsági borvidéken
Az Irsai Olivér „karrierje” csemegeszőlőként kezdődött az Alföldi borrégió részét képező Kunságban, ám a soltvadkerti Frittmann borászat már két évtizede foglalkozik vele. Az évek során az egyik meghatározó szőlőfajtájukká avanzsált, megismerték sajátosságait, és kialakították a jellegzetes, sokak által kedvelt Frittmann Irsai-stílust. Mivel a fajta kiválóan érzi magát az Alföldön, a homokos talajon pedig különösen zamatosra érik, a gondoskodást és kiemelt figyelmet intenzív virágos illattal, valamint friss, karakteres ízvilággal viszonozza.
Megjelenés
szalmasárga
Illat
virágok, citrusok, zöldalma, barack
Íz
ropogós savak, citrusfélék, zöldalma, barack
Lecsengés
zöldfűszerek, lime