2023-as évjárat kiemelkedőnek bizonyult, különösen a tavalyi aszályos időszak után. A tél viszonylag magas hőmérséklettel és bőséges csapadékkal érkezett, amelyet egy hűvösebb tavaszi periódus követett. A nyár mérsékelten meleg volt, esőzésekkel tarkítva, így a növényvédelemre idén fokozott figyelmet kellett fordítani. A szőlészeti munkálatok időzítése és precizitása különösen fontosnak bizonyult annak érdekében, hogy egészséges, optimális mennyiségű termés érkezzen a feldolgozóba.
A szüreti munkálatok augusztus 21-én kezdődtek, kicsit később, mint az elmúlt években, de a termés minősége és mennyisége minden várakozást felülmúlt. A szüret ideje alatt az időjárás kedvező volt, száraz és meleg napok jellemezték, amelyek lehetővé tették a tökéletes szedési időpontok kiválasztását. Az utolsó traktor október 18-án gördült be a pincéhez, az előző évekhez hasonlóan. Összességében a 2023-as évjárat, bár kihívásokkal teli volt, kiemelkedő minőséget eredményezett, amelyre még hosszú ideig emlékezni fogunk, mind szőlészeti, mind borászati szempontból.
Megjelenése
Élénk szalmasárga
Illat
Zöldalma, őszibarack és vanília keveredik kis fűszeres jegyekkel
Íz
Fehér gyümölcsök és citrus jegyek dominálnak