Egy igazi mediterrán gint. Egyszerre érezzük a rozmaring bokrok és olajfák illatát és a narancs gyümölcsösségét már rögtön az első kortyban. Az érzés, amit szeretne közvetíteni az „állj meg és ne rohanj”, élvezd a pillanatot és ne siettesd, mert belemerülni egy kortyba egy hosszú beszélgetés közben melyben megáll az idő felülmúlhatatlan. A Gin Mare nem csak egy gin, hanem egy életérzés, mely már a készítésekor megszületik és a fogyasztás közben csak fokozódik.
Minden egyes palack gin egy 13. századi kápolnában készül, ami egy halászfaluban található, Costa Dorada és a Costa Brava tengerpartok között. A kicsiny falu neve Villanova, mely Barcelona városától délre található. A fűszerek a világ különböző tájairól érkeztek, így természetesen Spanyolországból is, na de lássuk a teljes listát:
· Rozmaring (Görögországból)
· Kakukkfű (Törökországból)
· Oliva (Spanyolország) – mivel 2 év termése sosem ugyanolyan, így változik a savassága, így a gin is mindig egyedi és különleges
· Bazsalikom (Olaszország)
· Sevillai és valenciai Narancs
· Sevillai citrom
· Koriander, Boróka és Zöld Kardamom
A rozmaring a fás jegyeket erősíti a ginben, ami tökéletes kiegészítője a borókának. Ennek ellensúlyozásaképpen az olasz édes bazsalikom könnyíti és krémesebbé teszi, az olíva pedig a zöldes, kicsit vegetális jegyekért felelős.
Arra is gondoltak a gin és az üveg megálmodói, hogy a kupakot pontosan 5cl űrmértékűre készítsék, így nem szükséges mércének lenni a közelben, azonnal készíthető egy fenséges G&T, amivel máris Spanyolország partjain érezhetjük magunkat. Lejjebb a koktél ajánlásoknál a G&T-re nem térünk ki külön, így itt szeretnénk nektek bemutatni, hogy milyen irányokban is lehet gondolkozni amikor ebből a ginből álmodjuk meg az italunkat.
Alapvetően kétféle elkészítési mód a javasolt, de természetesen a kísérletezőbb típusok sok egyéb változatot is kipróbálhatnak. Az első amikor egy kicsit „zöldebb” irányba visszük az italt. Itt a szóba jöhető fűszerek a rozmaring, bazsalikom, olíva bogyó vagy esetleg koktél paradicsom. Ekkor hasonlít az italunk egy kicsit a pizza feltétekre, ugyanakkor rendkívül izgalmas ízeket lehet előcsalni a ginből. Bátrabbak nyugodtan pörköljék meg a rozmaring szárat és a füstöljék meg a poharat vele. A másik variációhoz szükségünk lesz egy kis hazaira, egészen pontosan a nagymama házi narancslekvárjára. Ebből kell egy kanállal tenni a shakerbe, beletöltve a gint és jéggel jó erősen összerázni. Ezután mehet az egész a pohárba és rá a tonik. Így tudunk az eddig fűszeresnek hidd ginből hirtelen egy nagyon gyümölcsöst varázsolni és egy narancsfaligetbe röpíteni a fogyasztót.
Basil Lavender
· 60ml Gin Mare
· 20ml Levendula szirup (lehet egy levendulás cukorszirup is)
· 3 cikk friss citrom
· 7-8 bazsalikom
Tegyük az összetevőket egy shakerbe és egy törőfa segítségével nyomjuk össze, így kinyerve az olajokat a bazsalikomból és a citromnak a levét. Kockajéggel shakeljük össze, majd egy szűrőn keresztül öntsük egy pohárba. Így kapunk egy nagyon friss, kicsit herbás ízvilágú elegáns koktélt. Bazsalikomlevéllel és levendulával díszítsük.