A Hendrick's lepárlómestere, Lesley Gracie azután kapott ihletet a márka Grand Cabaret ginjének megalkotásához, miután olvasott egy csonthéjas gyümölcsös, csipetnyi ginnel és rózsaillattal megbolondított eau de vie-ről, amely az 1900-as évek elején rendkívül népszerű volt a divatos párizsi partikon. E francia párlat alapjául pedig egy XVII. századi felfedezés szolgált, mikor is a csonthéjas gyümölcsök lepárlását követően egy igazán kényeztető, ízletes ital született. Elmondható tehát, hogy a Hendrick’s Grand Cabaret-ban egy 400 éves receptúra kelt új életre.
Gracie-t már régóta foglalkoztatta a gyümölcsök szokatlan kombinációival való kísérletezés gondolata, de ez volt az első alkalom, hogy csonthéjas gyümölcsöket választott a Hendrick’s gin megkoronázásához. A dekadens csonthéjas gyümölcsöket édes gyógynövényekkel párosította, a végeredmény pedig egy elegáns, érzéki, merész, gazdagon rétegezett, mégis selymesen és frissítően könnyű gin lett.
Tippek a fogyasztásához: Érdemes önmagában megkóstolni és felfedezni különleges ízvilágát, de ha G&T rajongó vagy, akkor is bátran dönts mellette! 50 ml Grand Cabaret és 150 ml tonik (válaszd a natúr változatot!), néhány vékony uborkaszelettel szervírozva – könnyed, pezsgő, gyümölcsös, nagyon nyári G&T élmény!
Ha pedig a maximumra szeretnéd pörgetni a gyümölcsös varázst, akkor jöhet a Grand Cabaret Royale: 30 ml Hendrick’s Grand Cabaret gin, 30 ml áfonyalé, 15 ml lime-lé, 15 ml cukorszirup pezsgővel vagy habzóborral felöntve, uborka- vagy narancsszelettel szervírozva.
Megjelenés
kristálytiszta
Illat
az alapgin klasszikus borókás aromáját a csonthéjas gyümölcsök lágy édessége és a jellegzetes uborkás jegyek egészítik ki
Íz
a csonthéjas gyümölcs könnyed frissessége és az édes gyógynövények aromája különlegesen élénk, mégis harmonikus ízélményt eredményez
Lecsengés
lágy, selymes, gyümölcsös