Háromszoros lepárlással készült, három különböző hordóban érlelt tétel. A bourbon, sherry és Málaga hordók mind hozzájárultak a gazdag ízvilág kialakulásához. Az illatában először az édes, körtére és citrushéjra emlékeztető aromák emelkednek ki, amelyeket fahéj és szegfűszeg fűszerezés kísér.
Kóstoláskor kezdetben egy friss gyümölcsösség bontakozik ki, amely szilvával és mazsolával gazdagodik, majd ezt követően mélyebb ízjegyek, mint a feketebors, tölgy, tannin és étcsokoládé mutatkoznak meg. 1780-ban id. John Jameson átvette a dublini whiskey lepárló irányítását, és rövid időn belül sikeressé tette a vállalkozást. Az amerikai szesztilalom felfüggesztése után a megnövekedett exportigények kiszolgálása érdekében 1966-ban egyesült a három legnagyobb ír whiskeygyártó: a John Jameson & Son, a John Power & Son, valamint a Cork Distilleries Company Dublin központjában, így létrejött az Irish Distillers.