Az ital népszerűségéhez kétségkívül hozzájárult a Black Russian (vodka, kávélikőr), majd a White Russain koktél (vodka, kávélikőr, tejszín) elterjedése, nem meglepő hát, hogy a Kahlúa az 1980-as évekre a világ legkedveltebb kávélikőrjévé vált.
Alapja a mexikói arabica kávébab, a helyi cukornádpárlat és cukor, némi vaníliával felturbózva. Telt, édes, a pörkölt kávészemek erőteljes zamatával és a rumos édességgel.
A már említett fekete és fehér orosz mellett több száz koktélban játszik főszerepet, így a B-52-ben és az Espresso Martini-ban is. Most az utóbbi koktél ihlette Latte Martini receptjét mutatjuk meg:
Egy shakerbe tegyünk jeget, majd öntsünk bele 1 rész Kahlúa kávélikőrt, 1 rész vodkát, 1 rész eszpresszót és 2 rész növényi tejitalt. Rázzuk jól össze, öntsünk koktélos pohárba, majd szórjuk meg egy csipetnyi őrölt kávéval.
Megjelenés: Bronzos/karamellás, mélybarna
Illat: Frissen őrölt kávé, étcsokoládé, vanília
Íz: Finoman krémes és édes, a fekete kávé és az étcsokoládé domináns jegyeivel, a vanília visszafogott fűszerességével
Lecsengés: Közepesen hosszú, édes, mocha kávé, fehér csokoládé