Kellemesen gyümölcsös és fűszeres vermut a Martinitől. Jéggel, egy narancsszelettel kísérve tökéletes aperitif bármilyen alkalomra.
A márkaalapító, Luigi Rossi régi naplójában található receptek inspirálták a Martini keverőmesterét és gyógynövényszakértőjét ennek az igazán modern vermutnak a megalkotására. Az 1980-ban bemutatott Rosato fűszeres eleganciájához a madagaszkári szegfűszeg és a Srí Lankáról származó fahéj is jelentősen hozzájárul, ezt egészítik ki harmonikusan a bogyós gyümölcsök és a citrom gyümölcsösen könnyed aromái.
Fogyasztási tipp: érdemes kipróbálni tonikkal házasítva, mert szépen kiemeli a Rosatóban rejlő szegfűszeg, fahéj és szerecsendió aromákat, valamint a citrusos kesernyésséget. A könnyű és aromás koktélhoz tegyél néhány jégkockát egy pohárba, önts rá 75 ml Rosatót és 75 ml tonikot, finoman keverd át, majd díszítsd 1 szelet grépfrúttal.
Megjelenés: halvány vörös
Illat: szegfűszeg, fahéj, szerecsendió, kiegészülve a fekete bors, a szárított fűszernövények és a rózsaszirom aromáival
Íz: kesernyésen édes és gyümölcsös; fahéj, szegfűszeg, narancs, málna, virágos jegyekk
Lecsengés: Kesernyésen édes a fekete bors és a fahéj fűszerességével, kellemes bogyós gyümölcsös és virágos jegyekel