Ahogy a márka fogalmaz, a Rosso az “első szerelmük”. Egy igazi legendáról van szó, amely 1863-ban született, és népszerűsége azóta is töretlen. A valódi Negroni kihagyhatatlan hozzávalója.
Amikor Luigi Rossi a helyi botanikai anyagokat kiválogatta, hogy elkészítse ezt a skarlátvörös színű vermutot, egy valódi ikont alkotott meg. Bár a pontos recept azóta is szigorúan őrzött titok, ennek az édes vermutnak az intenzíven gyógynövényes jellege a gondosan kiválasztott borok, valamint 50 itáliai gyógy- és fűszernövények tökéletes keverésének köszönhető.
Tipp: Kóstoltad már a Martini Rossót tonikkal? Így készítsd el ezt a finom long drinket: tölts jégre fele-fele arányban Martini Rossót és tonikot, majd díszítsd narancsszeletekkel. A jég és a tonik kiemeli a Rosso kesernyésen édes, harmonikus, erősen illatos és gyógynövényes karakterét.
Megjelenés: vörös
Illat: Hangsúlyosan gyümölcsös, guavával, fűszeres jegyekkel és egy kis pisztáciával
Íz: friss, citrusos, egyszerre keserű és édes, akár a vérnarancs; a gin botanikai jegyeit idézi, szőlővel és fűszeres jegyekkel
Lecsengés: finoman borsos, gyantás