„Az agávén és a vulkáni kőzet származó forrásvizen kívül semmi mást nem adunk hozzá, csak a tequila iránti szenvedélyünket” – mondják a Mayaciel Blancóról az alkotói.
A Mayaciel tequilái – így természetesen a Blanco is – kézzel készülnek, limitált kiadásban. A jó tequila minden cseppjében természetes, és csak annyira jó, mint a növény, amelyből készítik. A Blanco szíve-lelke a kék agávé, amely Jalisco termékeny talaján, ideális körülmények között, hat-nyolc évig fejlődik, mielőtt Mayaciel tequila válik belőle. E szeszes ital előállításához a Sierra Madréból származó forrásvizet használják.
Friss és virágos jegyek jellemzik, amiket tökéletesen kiegészít az agávé jellegzetes ízvilága.
Hogyan fogyaszd? Tequila felestként? Szuper ötlet! Só és lime? Inkább engedd el ezt a régi közhelyet. Alkotói azt javasolják, hogy ha a Blancót felesként fogyasztod, nem kell hozzá semmiféle kísérő, mert így tudod igazán megtapasztalni az egyedi ízét és a valódi mexikói életérzést.
Ha longdrinket készítenél belőle, akkor is törekedj az egyszerűségre. Egy kis lime vagy grépfrút éppen elegendő, de az uborkát is nagyon szereti a Blanco.
Receptötlet: 6 cl Mayaciel Tequila Blanco, 12 cl London Essence Original Indian tonic water, 2 cl frissen facsart lime-lé, friss mentalevél, néhány nagyon vékony szelet kígyóuborka
Megjelenés: kristálytiszta
Illat: virágos aromák és jellegzetes agávé illat
Íz: gyümölcsös és friss, sok agávével, egy csipetnyi lime-mal, vaníliával és fekete borssal
Lecsengés: hosszú és komplex