A Mayaciel organikus tequilái – így természetesen a Rosa is – kézzel készülnek, limitált kiadásban, a fenntarthatóság jegyében. A jó tequila minden cseppjében természetes, és csak annyira jó, mint a növény, amelyből készítik. A Mayaciel italainak szíve-lelke a kék agávé, amely Jalisco termékeny talaján, ideális körülmények között, hat-nyolc évig fejlődik, mielőtt Mayaciel tequila válik belőle.
A Mayaciel Tequila Rosa tökéletesítéséhez a készítők gondosan válogatott vörösboros hordókat használnak. A kiindulási alap a márka Tequila Blancója, amelyet az említett hordókban több héten keresztül gondosan érlelnek – ez a metódus adja a Rosa egyedi ízét és szép színét.
A Rosa jellegzetes aromáját a természetes szárazsága és a sötét bogyós gyümölcsök íze határozza meg, amelyet az agavé gyümölcsös jegyei biztosítanak.
A Rosát érdemes először tisztán, szobahőmérsékleten megkóstolni, hogy megtapasztalhasd komplexitását és különlegességét. Longdrinkekhez is tökéletes, a legjobb szódával vagy tonikkal.
Receptajánló: Mayaciel Rosa Twisted Campari. 6 cl Mayaciel Tequila Rosát, 2 cl Camparit, 2 cl frissen facsart lime-levet, 2 cl agávészirupot és egy csipetnyi sót koktélshakerben rázz össze. Önts hozzá némi szódát, és kínáld narancshéjjal díszítve.
Megjelenés: halvány rozé
Illat: virágos, gyümölcsös, kellemesen vörösboros
Íz: bogyós gyümölcsös aromákkal indít, amit az agavé hordoz magában; ehhez csatlakozik kellemesen a vörös szőlő – és a vörös bor –, a fekete bors, továbbra is megtartva a hangsúlyosan agávés jegyeket
Lecsengés: kellemesen száraz, összetett, gazdag