Az olaszországi Abruzzo régió Orsogna biodinamikus szövetkezetéből származó vörös bor remek választás mindazoknak, akik szeretnének megismerkedni a bioborok különleges világával. Bioszőlőből készült, és telis-tele van koncentrált sötét bogyós gyümölcsös aromákkal, kakaós, fahéjas, vaníliás jegyekkel. Nevében a Montepulciano a szőlőfajtára, nem pedig a híres toszkán városra utal.
Rendkívül mély, rubinvörös szín jellemzi, illatában a bogyós gyümölcsök és a feketecseresznye lekvár a hangsúlyos, de finoman megjelennek a kakaós, valamint a tölgyfahordós érlelésből származó pirított jegyek is. Ízvilága meleg, telt, meglehetősen tanninos, intenzív, és jellegzetes mandulás lecsengésbe torkollik.
Kitűnően illik pácolt, grillezett és sült húsokhoz, valamint tésztaételekhez is.
Megjelenés
mélyvörös
Illat
bogyós gyümölcsök, cseresznyelekvár, kakaó, pirított jegyek
Íz
telt, melengető, tanninos; bogyós gyümölcsök, kakaó, fahéj, vanília
Lecsengés
hosszú, mandulás