Drink responsibly... but drink!

Ouzo, Pastis, Raki

Az ouzo, pastis és raki három hasonló jellegű, ánizs ízesítésű párlat, amelyek különböző mediterrán kultúrákban népszerűek. Mindhárom ital jellegzetes ánizsos ízvilággal rendelkezik, és gyakran vízzel hígítva, aperitifként fogyasztják. Az Ouzo Görögország nemzeti itala, amelyet desztillált szőlőalkoholból készítenek, majd ánizssal és más fűszerekkel ízesítenek. Az ouzót általában vízzel hígítják, amely opálos, tejszerű színt eredményez. Hagyományosan jéggel, meze (kis falatok) kíséretében fogyasztják. A pastis Franciaországban, különösen Provence-ban népszerű ital, amelyet ánizs, édesgyökér és különféle fűszerek ízesítésével készítenek. A pastis szintén vízzel hígítva válik opálossá, és gyakran aperitifként fogyasztják. Híres márkák közé tartozik a Ricard és a Pernod. A raki Törökország és a Közel-Kelet kedvelt itala, amelyet szőlőből vagy mazsolából desztillálnak, majd ánizssal ízesítenek. A rakit hagyományosan hosszú étkezések, például mezze kíséretében szolgálják fel.

 

Szűrés