Rozsdamentes acéltartályokban erjesztették. Érlelése 220 literes szerednyei tölgyfahordókban 32 hónapig tartott. 2022 áprilisának végétől pedig palackos érlelés kezdődött a Rákóczi Pincénkben (Sárospatak).
A marcipán jegyei mögött a mandulás ásványosság dominál. Az aromákban a lekvár, a mézes törökméz és a csonthéjas gyümölcsök játszanak főszerepet. Szájban sós, friss, feszes ízélmény. Fiatal aszú, hosszú lecsengéssel és nagyszerű érlelési potenciállal. Kiválóan illik sült libához, gesztenyével töltött sült fácánhoz, hagyományos libamáj ételekhez, valamint a klasszikus dióval és mákkal készült desszertekhez, de a katalán krém is remek választás lehet.
Szőlőfajták: 49% Furmint, 32% Zéta és 19% Hárslevelű
ASZÚ:
A Tokaji aszú bor készítésének legfontosabb feltétele a botrytis cinerea megjelenése, vagyis a nemes rothadás, amely egy megfelelő időpontban történik. Ehhez ideális klímatikus körülmények (hőmérsékleti ingadozás) és földrajzi viszonyok (víz közelsége) szükségesek.
A világon kevés olyan hely van, ahol ez a szőlőtermesztésre alkalmas talaj megtalálható, ezért a Tokaji borvidék különleges adottságai kiemelkedőek. Az abroncsos tiszafás legelői párás reggelente gyorsan felszáradnak, majd napközben a napfény visszaadja nedvességüket.