Drink responsibly... but drink!
Blog

Parson Gin Masterclass – Ginvarázs és koktélcsodák a Múzsában!

Parson Gin Masterclass – Ginvarázs és koktélcsodák a Múzsában!

Four Seasons hotel káprázatos Múzsa bárjában!

Képzeld el: október 10., a Four Seasons hotel káprázatos Múzsa bárja, és a levegőben gin illata kavarog! Ez nem egy szokványos este volt, hanem a Parson Gin Masterclass, ahol minden korty és koktél egy újabb meglepetést tartogatott. Miguel Castro Da Silva, a Luft bár sztármixerének vezetésével léptünk be a Parson Gin különleges világába, és Gin kutyus, a Parson Gin ikonikus kis parson russell terrierje is ott volt, hogy mosolyt csaljon mindenki arcára.

 

Parson ízek, amik elvarázsolnak!

  • Grapy: A Parson Grapy gin születése egy napsütötte pillanathoz kötődik, amikor a kézzel szedett szőlőket tökéletes harmóniában egyesítették a borókabogyóval,korianderrel és a citrusokkal. Az alapanyagok különlegességét még inkább kiemeli, hogy a szőlő Ausztria Stájerország régiójából származik, méghozzá a Jurka, az „elfelejtett” szőlőfajta, ami különleges karaktert kölcsönöz a ginnek.
  • Sunny: Trópusi hangulatot hoz számunkra a Parson Sunny gin! A Mangó, az ananász, a papaya, amaracuja és a lime harmonizálnak benne, mint egy igazi nyári koktél, ami minden korttyal egy kis napsugarat csempész a poharadba.
  • Cosy: A Cosy gin az őszi estéket idézi elő a zöldalma, a fahéj és a szegfűszeg. Tökéletes választás egy hűvös estére!

 

Botanicals – Avagy, mi teszi különlegessé a Parson Gint?

Nos, itt jön a varázslat! A ginnek a titka az, hogy miből készül. A Parson Gin fő alkotóeleme a boróka – ez az, amitől a gin gin, de az igazi buli a botanicals keveréke. A Parson Ginben például olyan összetevők vannak, mint a koriander (igen, ez az a fűszer, amit a salátádba is raksz), ami citrusos csavart ad az italnak.

Minden kortyban ott van a friss citrusosság, amitől a nyelved pezsegni kezd, majd jön a boróka és a fűszerek tökéletes összhangja. Miguel szerint az igazi titok az egyensúlyban rejlik – semmi nem túl erős, minden csak pont olyan, amilyennek lennie kell

Miguel pedig tökéletesen elmagyarázta, hogyan illeszkednek egymáshoz ezek az összetevők, és mindenki megérthette, miért lesz a Parson Gin egy teljesen új élmény minden pohárban.

 

Parson Mai Tai Ginek – Két világ találkozása

A Mai Parson Tai különlegessége, hogy nem csak egyféle gin kerül bele, hanem kettő! A Sunny Gin és a Cosy Old Tom Gin tökéletes kombinációja adja meg az ital különleges karakterét. A Sunny trópusi gyümölcsös ízei – mangó, papaya, maracuja – találkoznak a Cosy meleg, fűszeres tónusaival, mint a zöldalma és fahéj. Az eredmény pedig egy egyedülálló és összetett koktél.

 

 

Koktélok, amiket kár lett volna kihagyni!

Az este sztárjai nem csak a ginek voltak, hanem a belőlük készült koktélcsodák is, amiket Miguel mutatott be nekünk:

  1. Purple Rain – Parson Classy Dry Gin, citrom, cukor, juharszirup és vörösborhab. Egy citrusos, édes koktél, amelyet a vörösborhab varázsolt különlegessé. Frissítő és gyönyörű egyszerre!
  2. Fly Me to the Moon – Parson Cosy Old Tom Gin, almáspite, mezcal és aranytej. Ha szereted a fűszeres és meleg ízeket, akkor ezt mindenképp próbáld ki! Az almáspite édessége és a mezcal füstös karaktere elképesztően harmonizál egymással!
  3. Mai Parson Tai – A Parson Sunny Gin és Cosy Old Tom Gin találkozása narancslikőrrel, orgeat sziruppal és lime-mal. Ez a koktél egy igazi trópusi gin-csoda!

A Parson Gin Masterclass a Múzsa bárban tehát egy igazi élményt nyújtott minden ginrajongó számára. A finom italok, a lenyűgöző mixelési technikák és a Parson Gin mögött álló történetek pedig mind-mind hozzájárultak ahhoz, hogy a résztvevők új szemmel lássák a gin világát.