Halvány citromszín, finom és közepes buborékokkal, melyeket elegánsan elterülő hab koronáz. Illatában alma, körte, citrusok és gyógynövények dominálnak. Az ízvilágot lime és citrom frissessége vezeti be, majd az alma és körte karakterei bontakoznak ki, finom herbalitással és virágos jegyekkel kiegészítve. A közepesnél magasabb savtartalom tökéletesen kiegyensúlyozza a habzóbor ízeit, amelyek elegáns, krémes textúrájú lecsengéssel zárulnak. Ajánlás: A Prosecco az egyik legkiválóbb „gasztrobor”.
Fogyasztási javaslat: Kiváló választás előételek mellé, mint például olívabogyók, sajtok, sült paprika, tenger gyümölcsei vagy marinált articsóka. Remekül párosítható tengeri és folyami halakkal, salátákkal, keleti ételekkel, valamint könnyű desszertekkel.
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 6-8°C.