Oszlopos és rézüstös párlatokat egyaránt tartalmaz, ennek köszönhetően ízprofilja elegáns és kiegyensúlyozott. Az első érlelési szakasz a származási országban, trópusi éghajlaton, ex-bourbon hordókban történik, ezt követően a rumokat átviszik Franciaország délnyugati részébe, ahol sor kerül a második érlelésre, ezúttal francia tölgyfahordókban. Ez a kettős érlelési folyamat – a Plantation rumok jellegzetessége – rendkívül gazdag ízvilágot eredményez, intenzív és friss, finom süteményes és citrusos jegyekkel.
Tisztán és jéggel egyaránt kitűnő választás!
Ízelítő a márka történetéből
A Plantation rumok megalkotója a Maison Ferrand cég, amelyet 1989-ben vásárolt meg Alexandre Gabriel vállalkozó, hogy újra fellendítse a kiváló hírnévnek örvendő, de üzletileg nem túl jövedelmező konyakházat. Azóta már Maison Ferrandhoz tartozik a híres-neves Ferrand Cognac mellett a Plantation Rum, valamint a Citadelle Gin is.
Ami a rumokat illeti: Alexandre Gabriel az 1990-es években bejárta a Karib-tenger térségének szigeteit, hogy felkutassa és persze megkóstolja a legjobb helyi rumokat. Ezeknek az utazásoknak az eredményeképp született meg a Maison Ferrandnál a Plantation kézműves rumok sorozata.
Megjelenés
ragyogó borostyánszín
Illat
nagyon intenzív és friss: mézzel, almavirággal, főtt banánnal, lime-mal és vaníliával indul, majd a kókusz, a kávé és a mandula következik
Íz
kellemesen süteményes ízvilága aromás frissességgel párosul: karamellel, szilvával és körtével kezdődik, majd a puding és szerecsendió ízjegyeivel folytadik
Lecsengés
hosszú, édes; banán, citromhéj, párolt alma, tonkabab, karamell, fahéj