Ezt a melasz alapú rumot Barbadoson érlelték hosszú éveken át Bourbon hordókban, majd átvitték Délnyugat-Franciaországba, ahol pedig Ferrand francia tölgyfahordókban érlelték tovább. Ez az eljárás egy hihetetlenül lágy és összetett ízvilágot kölcsönöz a rumnak. A csokoládé, a vanília, az érett banán, a pörkölt kókusz és a friss mangó jegyei együttesen egy igazán kifinomult ízélményt biztosítanak, rendkívül hosszú lecsengéssel.
Ízelítő a márka történetéből
A Plantation rumok megalkotója a Maison Ferrand cég, amelyet 1989-ben vásárolt meg Alexandre Gabriel vállalkozó, hogy újra fellendítse a kiváló hírnévnek örvendő, de üzletileg nem túl jövedelmező konyakházat. Azóta már Maison Ferrandhoz tartozik a híres-neves Ferrand Cognac mellett a Plantation Rum, valamint a Citadelle Gin is.
Ami a rumokat illeti: Alexandre Gabriel az 1990-es években bejárta a Karib-tenger térségének szigeteit, hogy felkutassa és persze megkóstolja a legjobb helyi rumokat. Ezeknek az utazásoknak az eredményeképp született meg a Maison Ferrandnál a Plantation kézműves rumok sorozata.
Megjelenés
ragyogó karamellszín
Illat
kellemes virágos/gyümölcsös aromával nyit, majd megjelenik a vanília, a kakaó és a tejcsokoládé illata
Íz
fűszeres-krémes jegyek többek között vaníliával és karamellel, amit a friss mangó aromája koronáz meg
Lecsengés
hosszú; karamellás, lágyan tölgyfás