Drink responsibly... but drink!

Sake

A sake egy hagyományos japán ital, amelyet fermentált rizsből készítenek, és gyakran rizsborként emlegetik, bár az előállítása inkább a söréhez hasonlít. A sake különleges ízvilága és kulturális jelentősége miatt méltán népszerű világszerte.

A sake készítése során a rizst először polírozzák, hogy eltávolítsák a külső rétegeket, majd vízben áztatják és párolják. Ezután koji (Aspergillus oryzae) gombával erjesztik, amely a rizs keményítőit cukorrá alakítja. A fermentáció során ezekből a cukrokból alkohol és egyéb ízkomponensek keletkeznek.

A sake típusai között szerepel a Junmai (tiszta rizsből készült), a Ginjo és a Daiginjo (magasabb minőségű, erősebben polírozott rizsből készültek), valamint a Nigori (szűretlen sake). Az ízvilág rendkívül változatos lehet, a száraz és könnyed ízektől a gazdag, komplex és gyümölcsös jegyekig.


18termék 118
Szűrés
Ár
 (Ft)
1 990 Ft - 34 999 Ft
Márka
Ajánlataink
Űrtartalom
Termék státusza