A SEVENHILLS Smoked Single Malt Whisky a magyar whisky előállítás mesterműve, amely az autentikus és különleges ízvilágáról ismert. A 100%-ban magyar árpamaláta egy speciális hidegfüstölési eljáráson esik át, ahol organikus aszútörkölyön füstölik, majd ON grain erjesztést alkalmaznak, francia champagne élesztő felhasználásával.
A whisky kétszeres lepárlása után, először hagyományos kisüsti lepárlón, majd oszlopüstön, gönci méretű (136l) zempléni tölgyfahordóban érlelődik, amely megadja a végső finomítást az italnak.
Az illatában édeskés friss körte, aszalt gyümölcsök, dió, aszú, széna és pörkölt tölgyfa jelenik meg. Az ízében hosszú, malátás-aszús és tölgyes jegyek dominálnak, míg a kilégzésnél a füst aromái is érezhetőek, de az aszalt gyümölcsök mellett a bourbon vanília íze is kiemelkedik.
A Single Barrel kiadású SEVENHILLS Smoked Single Malt Whisky-ből mindössze 250 palack érhető el, így valódi ritkaságnak számít.
Fogyasztási tipp: Tökéletes választás önmagában vagy jéggel fogyasztva!
Illat:
Édeskés, friss körte, aszalt gyümölcsök, dió, aszú, széna és pörkölt tölgyfa aromái.
Íz:
Hosszú, malátás-aszús és tölgyes, a bourbon vanília és a füst ízei is megjelennek.
Lecsengés:
Hosszan tartó, aszalt gyümölcsökkel és bourbon vaníliával, a füstös jegyekkel gazdagítva.
A márkáról:
A SEVENHILLS Whisky magyar kiválóságot képvisel, ahol a hagyományos és modern technikák ötvözésével létrehozott whisky a helyi alapanyagok és eljárások iránti szenvedéllyel készült. Minden palack az egyedi készítési folyamat és a szigorú minőségellenőrzés eredménye, amely a prémium minőséget és a magyar gasztronómiai hagyományokat takar.