A Sir Edmond Gin palackját nem véletlenül díszíti egy kecses flamingó, hiszen ez a madár Réunion szigetéről, a világ „vaníliafővárosából” származik. Az italban egyértelműen a vanília a főszereplő, amelyet olyan botanikai alapanyagokkal kombináltak, mint a borókabogyó, az angyalgyökér, a gyömbér, a kardamom és a fahéj. Az összetevőket két külön lepárlóban desztillálják – kivéve a Bourbon vaníliát, mert e fűszer magas hőfokon történő lepárlása tönkretenné az ízét. Ezért aztán hideg infúziós eljárás keretében hat hétig alkoholban áztatják, ez biztosítja a finom és összetett aromák felszabadulását. Ezt követően a két folyadékot összekeverik, és további egy hétig pihentetik, így lesz a végeredmény tökéletesen harmonikus.
Mivel tényleg rendkívül egyedi az ízvilága, érdemes kísérletezni vele különféle koktélokban – de természetesen önmagában is csodás élményt nyújt!
Megjelenés
kristálytiszta
Illat
határozottan vaníliás
Íz
borókabogyó és erőteljes citrusos jegyek; hangsúlyosan vaníliás