Az Unicum a legnépszerűbb magyar italmárka lett, melyre méltán vagyunk büszkék, hiszen 230 éve képviseli a folyamatosan kiváló minőséget, karakteres ízélményt, és a magyar tradíciót.
Bár az Unicum receptje titkos, annyi bizonyos, hogy több mint 40 féle gondosan válogatott gyógy- és fűszernövény keverékéből készül. Sajátságos, keserédes ízét, különleges harmóniáját a tölgyfahordós érlelési periódus teljesíti ki.
1840-ben Zwack József megalapítja a Zwack céget. 1883 május 22-én „az Unicum név alatt forgalomba hozott gyomorerősítő likőr megvédésére” lajstromozták az italt, amely az 1790-ből származó recept szerint készült, a címkéjén vörös kereszttel az eredeti gömbölyű palackban.
1909-ben megszületik cégük egyik legismertebb és legfontosabb ikonja, a „vizesember”. A Pachl Viktor által készített, kultikussá vált plakáton az Unicumot a „legjobb gyomorerősítő likőrnek” nevezzük.
2012-ben a Zwack ismét újít: két igazi hungarikumot ötvözünk, az Unicumot és a hazánkban is őshonos szilvát, ezzel pedig megszületik az Unicum Szilva. A likőr különlegességét az adja, hogy az italt a világon egyedülálló módon tölgyfahordóba halmozott aszalt szilván érlelik.
Unicum Barista
Az Unicum több mint 40 gyógyfüvéből, arabica kávé kivonattal és párlattal, tölgyfahordóban érlelt Unicum. Ez az Unicum Barista.
A keserűlikőr-fogyasztás és a kávézás egyaránt évszázados múltra tekint vissza számos európai országban, így Magyarországon is. Ezt a két hagyományt egyesíti innovatív módon az Unicum Barista, amelynek fő alkotóelemei az Unicum és az arabica kávé. Az arabica kávé egy része, egy Costa ricai magyar ültetvényről származik, mely a Bányai nevet viseli.
Az ital tölgyfahordós érleléssel nyeri el végleges karakterét. Alkoholtartalom: 34,5%