Maga a lepárló, amiről beszélünk egyébként Spanyolország északkeleti partvidékén, Barcelonától északra található. A Destilerías Campeny egy hosszú múltra visszatekintő családi vállalat, ami a sok terméket kipróbált már és ennek köszönhetően elég széles portfólióval rendelkezik. A család több céggel is rendelkezik, melynek köszönhetően a nagy céges portfólióban található likőr is (a LIM termékcsalád), valamint egy igazi spanyol gin, amely a hullámokról kapta a nevét, vagyis a The Wave család!
Mindent Japán szellemiségében!
A mottója is lehetne a ginnek, hiszen bár nem Japánban készül fizikailag, de mindent az ottani precizitásnak, alapanyagoknak és szellemiségnek rendeltek alá. Az alapja túlnyomó részben rizs párlat, található benne egy kicsi egyéb gabona szesz is, de ettől függetlenül autentikus Japán ital már alapanyag szinten is. Ehhez jönnek még a gyümölcsök és a fűszerek, amikkel a gineket készítik. Ezek közül kiemelkedik a kumquat és a pitaja (vagyis másnéven a sárkánygyümölcs) és természetesen kiadás függően a cseresznyevirág és a yuzu erősíti az egyes tételeket! Mindhárom nagyon érdekes ízvilág, de nagyon eltérő is!
A Pitaja, kumquat, a cseresznyevirág és a Yuzu bűvöletében
Az Akori Prémium gin legkülönlegesebb alkotóelemei a fent említettek, de mellette a gyömbér és a boróka intenzív ízei adják a teljes képet. A Pitaja (sárkánygyümölcs) egy ovális termésű kaktuszgyümölcs, mely segíti az emésztést és rendkívül zamatos kissé édeskés ízvilágot ad. A kumquat egy sokkal kényesebb gyümölcs mit például a narancs, habár rokonok. Rengeteg vitamin és ásvány található benne, amitől igazán egyedi ízvilágot ad a ginnek. Vagyis elmondható, hogy a ginben a fő alkotóelemek önmagukban is rendkívül izgalmasak, így ezek kombinációja ízkavalkádot okoz.