A szőlőt 20-40 éves tőkékről kézzel szüretelték és egészfürtös préselésnek vetették alá. A Pinot Noir rövid ideig tartó macerációja által nyerte el fantasztikus lazacszínét. Az erjedés hőmérséklet-szabályozott inox tartályokban zajlott, majd a házasítást követően 18 hónapig palackban érlelték.
Halvány lazacszínű pezsgéssel teli száraz cuvée. Illatában felfedezhető az animális jegyek mellett az eper és őszibarack semmivel össze nem téveszthető aromája. Szájban közepes testű, enyhén krémes, gyümölcsös lecsengéssel.
A Crémant kifejezés 1990-ben született és szintén hagyományos eljárással készült pezsgőt takar csakúgy, mint a Blanquette de Limoux. Ám azzal ellentétben itt az uralkodó szőlőfajta a Chardonnay és Chenin Blanc melynek mértéke maximum 90%-nyi lehet, ebből a Chenin Blanc mennyisége 20-40% lehet. Kiegészítő szőlőfajtaként a Mauzac-ot és a Pinot Noir-t használják, mennyiségük nem haladhatja meg a 20%-ot, ezen belül a Pinot Noir a 10%-ot. A bort minimum 12 hónapig érlelik degorzsálás előtt.
ANTECH
Hat generáció óta független családi vállalkozás, akik főleg pezsgőkészítéssel foglalkoznak. Három eredetvédett minőséget készítenek: Crémant de Limoux, Blanquette de Limoux és Blanquette Méthode Ancestrale.