A szőlőtőkéket folyamatosan alacsony hozamon (50 hl/ha) tartják, ezzel is elősegítve a koncentráltabb aromák megjelenését. A szüretet gyengéd, egészfürtös préselés követi, majd hőmérséklet-szabályozott inox tartályokban erjesztik. Az alapborok házasítását követően 18 hónapos palackos érlelés következik.
A pezsgő aranysárga vibráló színe kiemeli a finom buborékok táncát. Illata finoman krémes, mézes pirítós és fehérvirágok kombinációja. Szájban meglepően erőteljes és friss, ugyanakkor kiegyensúlyozott és kifinomult, hosszú lecsengéssel.
A Crémant kifejezés 1990-ben született és szintén hagyományos eljárással készült pezsgőt takar csakúgy, mint a Blanquette de Limoux. Ám azzal ellentétben itt az uralkodó szőlőfajta a Chardonnay és Chenin Blanc melynek mértéke maximum 90%-nyi lehet, ebből a Chenin Blanc mennyisége 20-40% lehet. Kiegészítő szőlőfajtaként a Mauzac-ot és a Pinot Noir-t használják, mennyiségük nem haladhatja meg a 20%-ot, ezen belül a Pinot Noir a 10%-ot. A bort minimum 12 hónapig érlelik degorzsálás előtt.