Az Appleton Estateről
Az Appleton Estate állítólag része volt annak a földnek, amelyet Frances Dickinsonnak ítéltek oda 1655-ben Jamaica angol meghódítása során végzett munkájáért. A birtok 1845-ig a Dickinson család tulajdonában maradt. A birtokon egy sor rumot állítottak elő, mindegyik pot still rum volt, és hamar jó hírnévre tettek szert. Az Appleton Estate-et Wray és Nephew vásárolta meg a 20. század elején. A szeszfőzde Jamaica legrégebbi üzeme, és a termést géppel és machetéval is begyűjtik. A birtok meglehetősen nagy, 11 000 hektáron fekszik. A szeszfőzde alkalmazza a szeszesital-ipar első női keverőmesterét, Joy Spence-et is. Ezen kívül az életkorra vonatkozó nyilatkozatok ugyanazokat a szabályokat követik, mint a single malt whiskykre; a megadott életkornak a keverék legfiatalabb párlatának kell lennie. A rum egészét amerikai tölgyfahordókban érlelik, amelyek a rumban található vanília jegyeket kölcsönzik.
Illat: Gazdag, vanília, ekvár, csokoládé és bor
Íz: Testes, mogyoró, kakó, demerara cukor, tölgy
Lecsengés: hosszú és testes