Az Appleton Estateről
Az Appleton Estate állítólag része volt annak a földnek, amelyet Frances Dickinsonnak ítéltek oda 1655-ben Jamaica angol meghódítása során végzett munkájáért. A birtok 1845-ig a Dickinson család tulajdonában maradt. A birtokon egy sor rumot állítottak elő, mindegyik pot still rum volt, és hamar jó hírnévre tettek szert. Az Appleton Estate-et Wray és Nephew vásárolta meg a 20. század elején. A szeszfőzde Jamaica legrégebbi üzeme, és a termést géppel és machetéval is begyűjtik. A birtok meglehetősen nagy, 11 000 hektáron fekszik. A szeszfőzde alkalmazza a szeszesital-ipar első női keverőmesterét, Joy Spence-et is. Ezen kívül az életkorra vonatkozó nyilatkozatok ugyanazokat a szabályokat követik, mint a single malt whiskykre; a megadott életkornak a keverék legfiatalabb párlatának kell lennie. A rum egészét amerikai tölgyfahordókban érlelik, amelyek a rumban található vanília jegyeket kölcsönzik.
Az Appleton Estate Signature Blend egy "kevert rum", ami különböző stílusú és korosztályú rumok egyedi kombinációjából készül. Ízvilága tökéletesen kiegyensúlyozott, amelyben összetett citrusos, gyümölcsös és édes jegyek keverednek. Kiemelkedik benne a finom narancshéj, a szárított sárgabarack, a friss barack, valamint a melasz és enyhe fás aromák.