15 féle stílusú rumból van kikeverve, amelyek közt vannak nehezebb, markánsabb (ún. High ester rum), valamint könnyedebb, simább párlatok is. Átlagéletkora 4 év. Nagyon jól keverhető rum, minőségi koktélalapanyag, de jégre töltve is remek választás. Közepesen testes, enyhén édes rum.
Az Appleton birtokot először 1749-ben említették, ugyanakkor eredete egészen 1655-ig visszavezethető, amikor is a Brit Birodalom elfoglalta Jamaica szigetét a spanyoloktól. Frances Dickinson is részt vett ebben az ominózus csatában, és úgy tartják, hogy a jutalomul kapott földek az Appleton birtokot is magukba foglalták. Mindenesetre a birtok legelső ismert tulajdonosa Dickinson unokája volt.
A Nassau völgyben fekvő, 11 ezer hold méretű birtokot a 20. század elejétől, a szintén jamaicai J. Wray&Nephew birtokolja.
Az itteni karsztos talaj és egyedi klíma ideális körülményeket biztosít a cukornád termesztésének valamint a rum készítésének. Ezáltal kivételesen lágy vízhez, valamint természetesen előforduló élesztőhöz lehet jutni. Rumjaikat kisüsti és oszlopüstös párlatokból keverik ki. Ezek a tényezők mind döntően befolyásolják az ital végső karakterét.
Illat:Bors és fűszerek. Organikus, friss, füves jegyek, remek vajkaramellás hatások, nyomokban savanyú cukorkára emlékeztető illatok is megjelennek.
Íz:Közepesen testes, meglehetősen fűszeres: bors és chili egyaránt fellelhető ízében. Emellett jelen vannak a lágyabb vajas, vaníliás jegyek is.
Lecsengés:Enyhén fanyar, közepesen hosszú.