Kézműves olasz gin
Az AQVA LVCE dry gin-t két öreg, egyenként 100 literes üstben készítik el, amivel a 12 különböző fűszernövény közül a boróka, kömény, komló, babér, koriander a meghatározó.
A két éven keresztül finomított receptúrának köszönhetően minél öregebb a gin, annál jobb az ízvilága és az aromája.
A kömény, komló és a babér hideg lepárlásának köszönhetően egy eklektikus, mégis lágy ízt kapunk, melyet természetes ásványvízzel egészítettek ki. Illatozásra a boróka illata ejt minket rabul, majd a balzsamos aromák kerülnek előtérbe. A szájban a textúra a borókabogyóból egy ropogós, kellemesen egyensúlyos lágy keserűségbe csöppenünk.
Az AQVA LVCE története
Antonio Levarin tengerész volt az első világháborúban, ahol egy angol barátjának köszönhetően felfedezte a gint. A háború után Toni felhagyott a bányászattal és titokban elkezdett gint lepárolni. Az egyik receptjéből született az Aqva Lvce gin, amelynek a nevét a tengeri vizet megvilágító bányarobbantások emlékének állította.
A 19. században Antonio Maschio által alapított Distilleria dell’Alpe az egyik legelső olasz gingyártó. A recepted a közelmúltban tökéletesítették és korszerűsítették, amely 12 fűszerből és gyógynövényből áll. 15 napig áztatják, majd a köményt, a babérlevelet és a komlót hidegen desztillálják.
Aqva Lvce koktél javaslatok
1. AQVA LVCE Tonic
- Aqva lvce dry gin
- Indian Tonic
- Egy szeles őszibarackkal tálald
- Egészségedre
2. Dry Martini
- 6 cl Aqva lvce Dry Gin
- 1 cl száraz Vermouth
- Adj hozzá zöld olívabogyót
- Egészségedre
3. White Lady
- 3 cl Aqva lvce Dry gin
- 3 cl Cointreau
- 3 cl frissen facsart citromlé
- Egy lime szelettel tálald
4. English Green
- 3 cl Aqva lvce Dry gin
- 4 cl zöldtea
- 3 cl zöldtea szirup
- Babérlevél
- Keverd össze egy koktélkeverő pohárban