Benromach Peat Smoke
A Benromach Peat Smoke sorozat whiskyeinek alapanyagául erősen tőzegelt árpát használnak, amelynek füstösségi fokát évről évre változtatják. A gyakorlottabb whiskyfogyasztóknak kiváló lehetőség arra, hogy felmérjék, hogy a tőzegesség különböző szintjei hogyan befolyásolják a Benromach karakterét.
Ezt a whiskyt egészen komoly füstösség jellemzi (fenol tartalma 47 ppm). Komplex, intenzív ital kiegyensúlyozva Speyside gyümölcsös eleganciájával.
A Benromach története
A Benromach egy skót whisky márka, melynek története az 1898-as évekre nyúlik vissza. A céget a Forresben található Benromach Distillery alapította, ahol azóta is gyártják a Benromach whiskyt. A cég a hagyományos skót gyártási eljárásokat és a minőségi alapanyagokat tartja fontosnak, ami a Benromach whiskyk egyedülálló ízvilágát eredményezi.
A Benromach whisky alapanyagaként a malátából készült sör alkotja, melyet háromszorosan erjesztenek és többszörösen palackoznak, mielőtt a Benromach whisky gyártása elkezdődne. A Benromach whisky később még további 10 évig áll a hordókban, hogy a fás ízt is magába tudja szívni.
A Benromach whisky többféle változatban kapható, mint például a Benromach 10 Years Old, mely az alap Benromach whisky, és a Benromach 15 Years Old, ami egy különlegesebb változat, amelyet 15 évig áll a hordóban. A Benromach 21 Years Old, egy még luxusabb változat, ami 21 évig áll a hordóban, és a Benromach Sassicaia Wood Finish, ami a boroshordókban érlelt változat.
Az összes változatot minőségi alapanyagokból készítik és hagyományos skót gyártási eljárással, ami a Benromach whiskyk egyedülálló ízvilágát eredményezi. Ha szeretnénk kipróbálni valami igazán különlegeset, a Benromach whisky remek választás lehet.
Illat:Édes füstösség és szivarra emlékeztető, kellemes jegyek frissítő zöld almával kísérve
Íz:Gyengéd fenolos ízek heves, édeskés tőzegfüstös hatással
Lecsengés:Hosszú