Az 1818-óta prosperáló családi birtok mindhárom alapítójának nevét presztízs házasítások viszik tovább, a három közül pedig a Nicolas Francois Cuvée az, ami a legnagyobb múltra tekint vissza: 1964-óta készül a legjobb évjáratokból, változatlan stílusban. Pinot noir hangsúly (60%) a Reims-hegy és a Marne-völgy grand cru falvaiból, amit 40% chardonnay egészít ki a Cote de Blancs hófehér talajú dűlőiből.
Az alapbor főként tartályban erjedt, ezt 5% tradicionális nagyhordóban érett rész teszi teljessé. Sok tényezőt sorolhatnánk még, ami hozzátesz ahhoz, hogy a pince legtöbbre tartott bora legyen, mégis a legfontosabb részlet ezesetben is az idő. Ezeket a palackokat a szüretet követő 12. évben degorzsálták, ennyi időt csak a legjobb alapborok bírnak el, sőt ezesetben a több mint 10 év seprőn érlelés olyan karakterré formálta, amilyennel csak ritkán találkozunk. Mély színe van, csillámlik a pohárban, a gyöngyözés látványos. Sokféle illatot érezni, mindig más bukkan fel, a legfontosabbak: érett alma, szárított virág, méz, briós, citrus, vad vörös bogyósok. Egyensúly és erőteljes ízek, elsőtől az utolsó kortyig feszes tartás, hosszú ásványos zárás.
2018 áprilisi degorzsálás, a dosage 5,5 g/l.