Először a parázsló tölgy íze érezhető virágos, fűszeres-füstös aromával kísérve, amelyet aztán a karamell édes rétegei követnek. Végül a tengeri só és a vajkaramella kivételes párosa zárja az ízélményt.
A 2013-ban újjászületett Black Bottle whiskey készítői közepesen és erősen elszenesedett hordók keverékét használják whiskey-jük elkészítéséhez: ezeket olyan forrón égetik, hogy a fa megfeketedik és megreped, akár az aligátor bőre, természetes cukrokat bocsátva ki, amelyek karamellizálódnak, hogy a füstös ízt tökéletes édességgel ellensúlyozzák.
Megjelenés: tiszta, rezes borostyánszín, aranyló jegyekkel
Illat: méz, fakéreg, széna, hamu, őszibarack, füst
Íz: a jellegzetesen füstös jegyek mellett a méz, a körte, az alma, a kandírozott gyömbér, a fahéj és a fekete bors íze is megjelenik
Lecsengés: hosszú; vanília, bors, szerecsendió