A Black Velvet kanadai whisky a kristálytiszta hegyi patakok vizéből, valamint gondosan válogatott kanadai rozsból és árpából készül. Az előállítás során egy aromagazdag whisky-eszenciát hoznak létre, amelyet két évig tölgyfahordókban érlelnek. Ezt követően az eszenciát különleges tisztaságú alapwhiskyvel keverik, majd a blendelt italt további négy évig érlelik, így összesen hat évig tart a folyamat. Ennek eredményeként egy bársonyos, lágy ízű whisky születik, amely kiválóan fogyasztható önmagában, jégre töltve, vagy koktélok alapanyagaként. A Black Velvet márkát 1951-ben alapították, és azóta is híres sima, gazdag ízvilágáról. A márka elnevezése is erre utal, hiszen a "Black Velvet" kifejezés fekete bársonyt jelent, amely a whisky selymes jellegére utal.
Illat: Vajas, pörkölt diós aromák.
Íz: Friss, élénk belépés után kissé száraz, közepesen testes karakter bontakozik ki, könnyed karamell, dió és nád jegyekkel.
Lecsengés: Heves, csípős paprikás jegyek, amelyek viszonylag gyorsan elhalványulnak.