A minőségi, fűszeres ginek szerelmesei bizonyára ismerik a Bobby’s Schiedam Dry Gin történetét. Az indonéz Ambon szigetéről származó fiatalember, Jacobus „Bobby” Alfons a második világháború után szülőföldjéről Hollandiába költözött. Itt ismerte és szerette meg a helyiek népszerű italát, a jenevert, amelyet aztán indonézia fűszerekkel varázsolt „otthonosabbá”. Évtizedekkel később unokái, Sebastiaan és David felfedezték a nagypapája egykori ginreceptjét, elutaztak a holland Schiedam városába, ahol a XVIII. század óta működő, legendás Herman Jansen főzde lepárlómesterével, Ad van der Lee-vel közösen 2014-ben megalkották az azóta már világszerte jól ismert Bobby’s Schiedam Dry Gint, majd 2016-ban a Bobby’s Schiedam Jenevert.
Sebastiaan, David és Ad van der Lee azóta is folyamatosan kísérleteznek az ízekkel, ennek eredményeképp már jónéhány egyedi fűszerkeverék jött létre. A rendkívül aromás, szívet melengetően fűszeres Pinang Raci Spice Blend No.1. száraz gin 2022-ben született meg, és alkotói szerint 70 (!) mintával teszteltek, mire megtalálták a tökéletes ízkombinációt, amely tulajdonképpen Bobby nagypapa hagyományos Pinang Raci fűszerkeverékének modern változata.
Tipp a fogyasztásához: sok jéggel, tonikkal párosítva, friss narancshéjjal díszítve felejthetetlen élményt nyújt, de rajongói szerint gyömbérrel/gyömbérsörrel kombinálva is nagyon ütős.
Megjelenés:tiszta
Illat: fűszeres: gyömbér, citrusok, boróka; enyhén virágos
Íz: Először a daun salamnak és a citromnak köszönhetően finoman hűvös érzetet kelt a szájban, majd kibontakozik a többi íz is: a boróka és az édes narancs, a fahéj, a kurkuma és a galangál, a koriander és a gyömbér.
Lecsengés:hosszú, az összes fűszert harmonikusan egyesítő, száraz, kellemesen borsos