A Bottega klasszikus olasz édes-pikáns citromlikőrje a híres Femminello citrom héjából készül.
A Femminello citromot a legérettebb állapotában szüretelik le, majd megmossák, kézzel meghámozzák, közben eltávolítva róla a fehér, kesernyés részt. Az illóolajokban gazdag sárga citromhéjat nagyjából 30 napig alkoholban áztatják, aztán leszűrik, és a kapott aromás folyadékhoz cukrot, valamint magas minőségű grappát kevernek.
Így születik meg ez az egyedi és összetéveszthetetlen ízvilágú citromlikőr, amely tökéletes választás főétkezések után, illetve koktélok, aperetifek összetevőjeként, sorbet-hoz, gyümölcssalátához egyaránt.
Megjelenés: tiszta citromsárga
Illat: intenzív citromillat
Íz: édes, telt, erőteljesen citromos, lime-os
Ideális fogyasztási hőmérséklet -18 °C
Egy kis érdekesség az elnevezésről:
A limoncino és a limoncello kifejezés is alapvetően a citromlikőrt takarja. A limoncino nevet Észak-Olaszországban, a Portofino/Cinque terre régióban használják, a limoncellót pedig délen, Nápoly/Sorrento környékén. Habár az összetevők és az előkészítési mód megegyezik, a limoncello esetében általában kicsit tovább tart az áztatás folyamata.